Місце під будівництво торгового центру на Поштовій віддали людям Януковича (фото)
25.04.2013   //  
Директор «Хенсфорд-Україна» Марина Ткаченко

Директор «Хенсфорд-Україна» Марина Ткаченко

ТОВ «Хенсфорд-Україна», якій у березні цього року київська влада дозволила будувати торговий центр на історичній Поштовій площі, пов’язана зі структурами з оточення президента. Про це пише Максим Опанасенко на сайті «Свідомо».

За даними витягу з держреєстру, ТОВ «Хенсфорд-Україна» засноване на початку лютого цього року британською компанією – «Хенсфорд Імпекс ЛЛП», яка внесла до статутного фонду української фірми 80 млн грн. Директором ТОВ «Хенсфорд-Україна» є Марина Ткаченко.

«Хенсфорд Імпекс ЛЛП» володіє ще однією київської фірмою – ТОВ «Віас Груп», яка зареєстрована в Броварах, на вул. Кірова, 90, кв. 16.

За цією адресою зареєстровані ще три компанії: ТОВ «СПС-Груп», ТОВ «Дом Лесника» і ТОВ «Енерго Сім».

Через «СПС-груп» родина президента Віктора Януковича контролює фінансові потоки на «Укрзалізниці». Крім того, ця фірма відома тим, що постачала двері з ливанського кедру за $64 тис для резиденції президента в Межигір’ї.

ТОВ «Дом Лесника» володіє мисливською резиденцією президента в Сухолуччі.

Керівником ТОВ «Енерго Сім» є Марина Пелих – дружина керівника Державного управління справами Андрія Кравця.

Як відзначає видання, це подружжя вже відоме «заходом» в приміщення басейну «Водник» на Подолі і Будинку вчителя в центрі міста за подібними схемами».

«Різниця тільки в тому, що дві історичні будівлі були передані різним ТОВ, пов’язаним з Кравцем, голосами депутатів Київради. А Поштову «здав» своїм підписом особисто голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов», зазначив журналіст.

Від «Наших Грошей»

Директором компанії «Укрреставрація», якій Київрада віддала Гостинний двір для «реконструкції» під торгівельно-офісний центр, є Дмитро Ярич, який раніше разом із Мариною Пелих був співзасновником ТОВ «Київ-Арт», яка отримала в довгострокову оренду басейн «Водник» на Подолі.

Окрім цього раніше Ярич працював разом з Пелих юристом у кінотеатрі «Зоряний», де Пелих була директором.