Дружина баскетболіста Волкова та менеджери Фірташа поділили 22 мільйони «Укренерго»
23.04.2013   //  
У Дмитра Фірташа і Олександра Волкова є спільні бізнес-інтереси і в далеких від баскетболу сферах.

У Дмитра Фірташа і Олександра Волкова є спільні бізнес-інтереси і в далеких від баскетболу сферах.

Донбаська електроенергетична система ДП «НЕК «Укренерго» 16 квітня за результатами тендерів уклала низку угод на роботи вартістю 22,35 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Кошти виділено на заміну кількох приєднань підстанцій «Донбаська» та «Південнодобаська» на елегазові.

18,72 млн грн. отримає ПрАТ КП «Укренергомонтаж». Ця компанія з 2011 року отримала державні підряди на 3,79 млрд грн. на розбудову електромереж України, в тому числі і від «Укренерго». За останніми даними СМІДА, акціонерами «Укренергомонтажу» є менеджери групи Дмитра Фірташа (Наталія Борисенко, Олександра Кулик, Антон Чернецов) та кіпрська компанія  «Максімалема лімітед» (Maximalema Limited). Цей офшор також контролює фірму, якій належить «Гостинний двір» у Києві.

ТОВ «Прайм-поліс» отримало підряди на 3,64 млн грн. Засновниками фірми є ТОВ «Юридична компанія «Фенікс» Олександра Ревунова і Володимира Кондрашова, а також Алла Рестямівна Ахметова – дружина народного депутата від Партії регіонів Олександра Волкова, президента Федерації баскетболу України. З січня 2011 року «Прайм-Поліс» почало вигравати державні тендери в системі «Укренерго», отримавши за півтора року підряди на 27,00 млн грн.

Нагадаємо, Дмитро Фірташ відомий як спонсор баскетбольного клубу «Київ», президентом якого є Олександр Волков.

«Укренерго» належить до сфери управління Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, яке з 2010 року очолював Юрій Бойко, партнер Дмитра Фірташа.