«Київпастранс» віддасть 15 мільйонів на ремонт вагонів партнеру Порошенка з міськради
22.04.2013   //  

КП «Київпастранс» 18 квітня за результатами тендеру уклав угоду з ПрАТ «Київський завод електротранспорту» на капітальний ремонт трамвайних вагонів за 14,74 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Упродовж року коштом місцевого бюджету має бути відремонтовано 15 вагонів трамваїв Т-3 та їхнього обладнання. У вагонах мають поставити нові акумулятори, влаштувати систему опалення, за потреби замінити внутрішню обшивку, перефарбувати кузов тощо.

Згідно з останніми даними SMIDA, 24,95% акцій заводу належить ПАТ «Закритий корпоративний недиверсифікований інвестиційний фонд «Вік». Власником цієї компанії є голова її наглядової ради Ігор Кононенко, заступник голови постiйної комiсiї з питань транспорту та зв’язку Київської міської ради. Кононенко є віце-президентом холдингу «Укрпромінвест» з групи Петра Порошенка.

Частка такого ж розміру належить ТОВ «Богдан-Електротранс». Цю фірму в 2008 заснувало ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Богдан-Капітал» – з корпорації Петра Порошенка.

У березні 2012р. фірму перереєстрували на Валерія Ричека та Катерину Пронченко. Остання раніше також входила до складу співзасновників фірми ТОВ «Медсервіс Плюс» – поки її не переоформили на ПАТ «Спортивно-оздоровчий комплекс «Монітор». Власником комплексу, згідно зі SMIDA, є вищезгаданий фонд «Вік» Кононенка.

Нагадаємо, Петро Порошенко має намір балотуватись на пост мера Києва від опозиції.