Комунальники купили асфальту на 9 мільйонів у Тігіпка і дочки депутата-кличківця
17.04.2013   //  

КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Дарницького району» м. Києва 5 квітня за результатами тендеру уклало угоди на постачання бітуму й асфальту на загальну суму 8,80 млн грн.

З цієї суми 4,30 млн грн. отримає ПАТ «Асфальтобетонний завод «АБ Столичний» за 5100 тонн.

Директором «АБ Столичний» є Людмила Володимирівна Кулик. Людина з таким самим ПІБ на персональному сайті Сергія Тігіпка зазначена як член центральної контрольно-ревізійної комісії вже розформованої партії «Сильна Україна».

Згідно з останніми даними SMIDA, у фірми є три основні акціонери. Серед них частку 21,76% має ЗАТ «ХК ТЕКО-Днiпрометиз», котре у свою чергу на 49% належить ПАТ «Страхова компанiя «Iндустрiальна» Сергія Тігіпко, а на 50% – ПрАТ «СК «Капiтал Груп» його матері – Тiгiпко Наталiї Iванiвни.

Ще на 24,94% «Столичний» належить ТОВ «Профреєстр», яке вищезгадані Сергій та Наталія Тігіпки заснували у 2002 р. У 2006 р. фірму перереєстрували на кіпрського власника – «Laskom Trading LLP».

Решта 45,37% «Столичного» належить ТОВ «Альфадорбуд» віце-президента «Золотих воріт» Віктора Ящука. Окрім того «Альфадорбуд» входить до складу засновників  будівельної компанії  «Південьзахідшляхбуд» – разом із корпорацією «Золоті ворота» Сергія Самусєва.

Також бітум та асфальт комунальному підприємству постачатиме ТОВ Спеціалізоване будівельно-монтажне управління «Підряд». За таку ж кількість – 5100 т – фірма отримає 4,50 млн грн.

Власниками «Підряду» є низка фізосіб. Зокрема серед них Скіценко Ганна Володимирівна, дочка депутата Київської міськради Володимира Жукова («УДАР»). З 2002 по 2005 р. Жуков входив до складу власників фірми особисто. До 2007 року він очолював «Київавтодор».