Водійські права з чіпом від «ЄДАПСа» коштуватимуть мінімум 250 гривень
11.04.2013   //  

Міністерство внутрішніх справ України 8 квітня уклало угоду з консорціумом «ЄДАПС» на постачання бланків посвідчення водіїв та інших документів на 723,03 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовлено 1,9 млн персоніфікованих бланків національного посвідчення водія по 247,8 грн. за штуку, та 50 тисяч персоніфікованих бланків свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу по такій же ціні. Решту коштів виділено на витратні матеріали для виготовлення різних свідоцтв.

Торги проводяться по неконкурентній процедурі закупівлі «в одного учасника», що у МВС обґрунтовують відсутністю конкуренції.

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України повідомила МВС, що експертні сертифікаційні висновки про відповідність вимогам нормативних документів системи технічного та криптографічного захисту інформації безконтактних електронних носіїв персональних даних та носіїв даних електронних ідентифікаційних документів, які можуть бути інтегровані у документи, в Україні має лише «Київське підприємство обчислювальної техніки та інформатики» (ПАТ «КП ОТІ»), яке є учасником консорціуму «ЄДАПС».

Учасником консорціуму «ЄДАПС» є Державний центр персоналізації документів, який здійснює персоналізацію бланків національного посвідчення водія, отриманих від консорціуму.

З моменту заснування «Вісника держзакупівель» у 2008 році, було опубліковано дані про державні підряди «ЄДАПСу» на 2,14 млрд грн.