Екс-міністр транспорту зі своїм менеджером розпиляли ще 95 мільйонів на дорогу
11.04.2013   //  

Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області 2 квітня за результатами тендеру уклала угоду з ПАТ «Трест Дніпродорбуд» на будівництво автомобільної дороги Дніпропетровськ – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка. Вартість угоди склала 95,07 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Дорогу будують від села Лобойківка до межі Дніпропетровської області. Цього разу йдеться про відрізок  ділянку від межі Петриківського району до км 26 + 600.

До кінця 2014р. тут повинні укласти шестишарове дорожнє покриття (додатковий шар основи, два шари основи і три шари покриття), укріпити й досипати узбіччя, влаштувати засіяну травою роздільну смугу і водовідводи, поставити оцинковане бар’єрне огородження, сигнальні стовпчики, дорожні знаки, розмітити дорогу. Окрім того на цій ділянці облаштують скотопрогін. Роботи фінансують з держбюджету.

Нагадаємо, раніше фірма отримала підряд вартістю 348 млн грн. на три інші ділянки цієї ж дороги та дві транспортні розв’язки на ній.

За останніми даними SMIDA основними акціонерами ПАТ «Трест Дніпродорбуд» з частками по 22,8% є колишній міністр транспорту Леонiд Костюченко та його брат Сергій Костюченко, який раніше очолював Дніпропетровську службу автодоріг та був секретарем Дніпропетровської міськради.

З урахуванням останньої закупівлі, за останні п’ять роки «Дніпродорбуду» виграв тендерів на 2,52 млрд грн.

Єдиним конкурентом фірми на цьому тендері з різницею в 0,4% було ТОВ «Спецбудконтакт». Засновниками компанії є Дмитро і Віктор Хоботи. Останній також відомий як директор «Новомосковського шляхово-будівельного управління № 61» –  дочірнього підприємства ЗАТ Трест «Дніпродорбуд».

Це вже не вперше будівельний тендер відбувається за участі лише цих двох компаній. Наприклад, днями у такому ж складі відбулися три конкурси на реконструкцію дороги Знам’янка – Луганськ – Ізварине. За їхніми результатами «Дніпродорбуд» отримав підряди на 204,20 млн грн.