Один із найбільших авторинків Києва належить Бурякам і Васадзе
10.04.2013   //  

ТОВ Комерційно-промислова фірма «Корн лтд» має сплатити 89,52 тис грн. шкоди за засмічення території міського автомобільного ринку «Центральний» («Чапаївка»).  Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 26 лютого.

На території були виявлені місця складування металобрухту, дерев’яних піддонів відпрацьованих шин, залишки деревини та пакувального матеріалу.

Фірмі в судовому порядку були пред’явлені вимоги сплатити 429,68 тис грн. шкоди. Щоправда, у травні 2012 року Господарський суд Києва постановив стягнути із ТОВ «КПФ «Корн лтд» лише 89,52 тис грн. Київський апеляційний суд у листопаді залишив це рішення в силі. Суди вказали, що екоінспектори неправильно визначили коефіцієнт небезпеки відходів. Вищий господарський суд підтримав рішення судів перших двох інстанцій.

Фірма користується земельною ділянкою площею 21,6  га по вул.  Академіка Заболотного (територія автомобільного ринку «Центральний») на підставі державного акту про постійне землекористування.

Власниками ТОВ «КПФ «Корн лтд» з 2005 року є народний депутат від Партії регіонів Сергій Буряк та його брат екс-нардеп Олександр Буряк. У 2008 році 49,99% статутного капіталу фірми отрималт ПАТ «Українська автомобільна корпорація» нардепа від ПР Таріела Васадзе (49,904%), а також лондонська компанія «Голвекс трейдінг лімітед» (0,096%).