«Сім’я» отримала від Черновецького в центрі міста лікарню. Заробіток – понад 50 млн
08.04.2013   //  

Наближена до «Сім’ї» компанія зводить у центрі Києва приватну клініку. Раніше на цьому місці був комунальний геріатричний центр. Про це пише Сергій Щербина на «Економічній правді».

 У 2009 році Київрада під керівництвом Леоніда Черновецького уклала інвестиційний договір із ТОВ «Консалтинг системз».

 Відповідно до нього, фірма мала побудувати для міста лікувальний корпус на території Київської міської клінічної лікарні №10.

 Натомість у власність фірми мали перейти дві інші будівлі – хоспіс, розташований на вулиці 40-річчя Жовтня, та геріатричний центр на вулиці Лабораторній, 6, неподалік від стадіону «Олімпійський».

 Уже через кілька місяців сесія змінила договір. У ньому залишився лише пункт про продаж за оціночною вартістю геріатричного корпусу.

 Згідно з даними департаменту охорони здоров’я КМДА, геріатричний корпус був проданий «Консалтинг системз» за 13 млн грн, що у чотири рази менше ринкової вартості на той момент (55 млн грн.).

 А землю площею 28 соток, закріплену за геріатричним центром, міська лікарня відповідно до угоди повинна була переуступити ТОВ «Консалтинг системз». За даними Асоціації спеціалістів з нерухомості, така ділянка станом на квітень 2009-го коштувала 1,4 млн доларів або 10,64 млн грн.

 Зараз на місці колишнього геріатричного центру будується приватна клініка російської мережі «Медсі».  Основним акціонером мережі «Медсі» є російська корпорація «Система», яку контролює один з найбагатших бізнесменів Росії Володимир Євтушенков.

 Генпідрядником будівництва є компанія «Центренергобуд», яка раніше отримала підряди на 332 млн грн. на облаштування території довкола НСК «Олімпійський».

 Власники ТОВ «Консалтинг системз» – панамська компанія «Адформ експертс інк.» та донецька компанія «Ангнел-2008».

 Директорами панамської компанії є інші панамські фірми – Cascado AG, Integri S.A. та Systemo AG.

 Власниками ж ТОВ «Агнел-2008», яке зареєстроване у донецькому бізнес-центрі «Акула» , є «Граммел енерджи лтд.» з Британських Віргінських островів та вітчизняне ТОВ «КУА «УБ Фінанси». Остання фірма фігурувала в історії відчуження військового містечка у центрі Донецька.

 Власниками ТОВ «КУА «УБ Фінанси» є ТОВ «Бєллучі» і ТОВ «Інвестиційна будівельна група».

 Остання компанія є співзасновником відомої фірми «Столичний стиль», серед власників якої донедавна був старший син президента Олександр Янукович.

 А ТОВ «Бєллучі» у 2010 році було основним власником торгівельно-житлового комплексу «Київський» у Донецьку, засновником якого виступав Павло Литовченко. Це той самий юрист, на якого записували основну частину території резиденції «Межигір’я» президента Віктора Януковича.

 Від імені компанії «Консалтинг системз» угоди з Київрадою підписував екс-директор цієї фірми Андрій Миколайович Дудніков. Людина з таким же ПІБ раніше очолювала компанію «Рiелтi iстейт групп», що є непрямим власником Укрбізнесбанку, який раніше очолював нинішній перший віце-прем’єр, «фінансовий директор президентської «Сім’ї» Сергій Арбузов.

 Між тим у прес-службі Олександра Януковича заявили, що не мають відношення до компанії «Консалтинг системз».

foto2likarnya-sxema