Дружини керівників Феодосії отримали від мерії по мільйону на міську зелень
01.04.2013   //  

Управління житлово-комунального господарства Феодосійської міськради АР Крим 22 березня за результатами тендеру уклало низку угод на послуги з рослинництва загальною вартістю 2,14 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 873 тис грн. на садіння та догляд за декоративними насадженнями в центральній частині міста отримає ПП «Горзеленстрой» Лілії Ачкасової – дружини депутата Феодосійської міської ради Дмитра Ачкасова (партія «Русское единство»). Сам Ачкасов є директором фірми.

Згідно з даними «ВДЗ» раніше ця фірма жодного тендеру не вигравала, натомість з 2008 р. по 2012 р. підряди на послуги з рослинництва та озеленення від Феодосійської міськради регулярно отримувала інша фірма Ачкасових – ТОВ «Кримзеленхоз». Дмитро Ачкасов заснував її у 2007р. разом з нинішнім секретарем міськради Дмитром Щепетковим, у 2010 р. фірму переоформили на Лілію Ачкасову та Галину Щепеткову. За цей період фірма виграла тендерів на загальну суму 4,20 млн грн.

Ще 988 тис грн. на ті ж послуги, але в курортно-парковій зоні, отримає ТОВ «Роза» Тамари Божкової. До 2008 р. до складу засновників фірми також входив Олександр Божков, на той час відомий як заступник міського голови Феодосії по ЖКГ. Тамара Божкова є також бізнес-партнером по фірмах ТОВ «Югстрой і К»  і ТОВ «Роза Криму» дружини мера Феодосії Олександра Бартєнєва – Маргарити Бартєнєвої. За останні п’ять років «Роза» отримала підрядів на 3,52 млн грн., а «Роза Криму» – на 2,64 млн грн.

Решту 278 тис грн. на зелені насадження на вулицях міста отримає комунальне підприємство «Комплексне упорядкування 2000».