Рідна фірма державних атомників отримала ще 5 мільйонів на покращення АЕС
28.03.2013   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» 15 березня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Енергориск» на розробки для стану останова для пілотних енергоблоків АЕС України ЮУАЕС-1 та ЗАЕС-1. Вартість угоди склала 4,58 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

«Енергориск» має виконати роботи по енергоблоку Южно-Української АЕС у травні 2014 року, а по Запорізькій АЕС – у червні 2014 р. Компанія поставила вимогу 50% передплату.

Окрім цього «Енергоатом» проводив тендер на аналогічні роботи для енергоблоку Рівненської АЕС-1. Однак в цьому випадку два конкуренти пропонували виконати роботи дешевше від «Енергориску» і не вимагали жодної передплати. Ці заявки було відхилено через те, що учасники тендеру пропонували виконати роботи до жовтня 2014 року, а «Енергоатом» хотів на три місяці раніше. Відтак тендер по РАЕС-1 відмінено.

ТОВ «Енергориск» було засновано керівниками держпідприємства «Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки» Григорієм Громовим та Станіславом Шоломицьким. Після публікацій про цю фірму в середині 2012 року склад засновників змінився. Тепер власниками фірми є Олексій Шумаєв, Катерина Співакова, Жанна Сидорович, Ігор Іванов та Валерій Шихабутінов.

Компанія постійно виграє тендери на наукові роботи в системі «Енергоатому», отримавши за п’ять років підряди щонайменше на 116,09 млн грн.