У Попова лише зараз знайшли 3 мільйони на ліквідацію аварій каналізації, які були ще минулого літа
25.03.2013   //  

ПАТ «АК «Київводоканал» 14 березня уклало угоди на ліквідацію аварійних ситуацій на каналізаційних колекторах по вул.Зеленогірській, 3а у Солом’янському районі і вул.Курнатовського, 2 у Дніпровському районі Києва на загальну суму 3,25 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Роботи потрібно завершити в квітні-травні 2013 року, хоча аварії трапились ще у липні 2012 року. 30 липня над каналізаційним колектором Ду=600 мм по  вул. Зеленогірська, 3-а виник провал  розміром близько 40 м та глибиною 2,5-3м на місцевому проїзді та парковій зоні. 10 липня по вул. Курнатовського, 2 виникла просадка ґрунту розмірами 12х8х2,5 м. В зоні даної аварії знаходяться автостоянка та станція технічного обслуговування.

В обох випадках комісія КМДА визначила необхідність ліквідації аварій впродовж місяця. Однак у «Київводоканала» не було грошей на ці роботи, відтак комунальне підприємство запропонувало міській владі включити ці об’єкти до Програми соціально-економічного розвитку міста Києва на 2012 рік з виділенням коштів на проектно-кошторисні та будівельні роботи. Разом з тим, Програмою були передбачені кошти лише на розробку проектно-кошторисної документації, яку і було замовлено минулого року. Будівельні роботи було віднесено на Програму 2013 року.

Не зважаючи на те, що після аварій вже пройшло дев’ять місяців, «Київводоканал» провів тендери на їх ліквідацію за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника».

ТОВ «Вістобуд» отримає 2,07 млн грн. на ліквідацію аварії по Зеленогірській вулиці. Фірма зі статутним капіталом 50 тис грн. зареєстрована на Івана Бевзюка.

ПП «Сінта-Сервіс» отримає 1,18 млн грн. на ліквідацію аварії по Курнатовського. Фірма зі статутним капіталом 100 грн. зареєстрована на Наталію Зінченко і Антоніну Баклан.