Центр зайнятості через причіпки до російської викинув постійних охоронців і найняв дорогого кличківця
25.03.2013   //  

Київський міський центр зайнятості (КЦМЗ) Держцентру зайнятості Мінсоцполітики України 7 березня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Домінант плюс» на охорону приміщень та прилеглої території КМЦЗ та восьми районних центрів зайнятості в 2013 році на 1,20 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В тендері брали участь п’ять компаній. Дві з них пропонували послуги дешевше від переможця, однак ці заявки було відхилено. В тому числі компанія «Одесем-К» пропонувала послуги за 0,54 млн грн., однак до неї було висунуто формальні претензії – відсутність довідки, що фірма не банкрутує, тощо. Також компанії закинули те, що вона подала копії трудових книжок на російській мові. Тоді як КМЦЗ вимагав у такому випадку автентичний переклад українською мовою.

Засновниками ТОВ «Домінант плюс» є Юрій Кривенко та Михайло Захарченко. У якості заступника виконавчого директора ГО «Блок Віталія Кличка» Захарченко входить до складу громадської ради при Державній міграційній службі МВС.

Єдиним допущеним до участі конкурентом було ПП «Група-Шериф», яка пропонувала послуги на 0,1% дорожче. Засновником цієї фірми є Дмитро Стрижов, колишній депутат Дарницької районної в місті Києві ради від БЮТ. Нещодавно його фірма «Шериф-комплекс» отримала від «Укренерго» 4,75 млн грн. на охорону ліній електропередач на заході України. Стрижов відомий як почесний член Федерації панкратіону в м.Київ разом з Наталею Королевською та іншими колишніми бютівцями.

Компанія «Одесем-К» до цього впродовж трьох років вигравала охоронні тендери КЦМЗ. В тому числі і в 2011-2012, коли центр зайнятості очолив Віктор Сухомлин.

Наприкінці 2012 року Мінсоцполітики очолила колишня бютівка Наталя Королевська.