Театр кума Людмили Янукович реставрують: лише проект коштує вже 6 мільйонів
22.03.2013   //  
Людмила Янукович зі своїм хресником Андрієм Писарєвим.

Людмила Янукович зі своїм хресником Андрієм Писарєвим.

Обласне об’єднання капітального будівництва м. Донецька 13 березня уклало угоду з ТОВ «ВСА-Строй» на розробку проектно-кошторисної документації на реставрацію і реконструкцію  КП «Донецький національний академічний театр опери та балету ім. А.Б.Солов’яненка». Вартість угоди склала 3,56 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Першу угоду на розробку документації з ТОВ «ВСА-Строй» Анатолія Москвича було укладено за результатами відкритих торгів у червні 2012 р., роботи оцінили в 4,31 млн грн. У межах виділених облрадою коштів фірма вже виконала проектно-вишукувальні роботи на загальну суму 2,74 млн грн.

Цього разу тендер провели за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника», посилаючись на необхідність у проведенні додаткових робіт через непридатний для експлуатації стан частини приміщень театру.

Згідно з тендерною документацією, сьогодні фасад та архітектурні деталі театру деформовані, мають пошкодження та відшарування, фундамент та покрівля споруди знаходиться в незадовільному стані, також необхідний капітальний ремонт систем опалення, енерго-, водопостачання, каналізації та вентиляції, а система кондиціювання відсутня.

Окрім того брак часу для організації відкритого конкурсу обґрунтовують дорученням президента Віктора Януковича щодо надання державної підтримки для реконструкції і реставрації театру, згідно з яким проектні роботи необхідно закінчити до кінця травня 2013 р.

Розробку проекту оновлення театру фінансують з обласного бюджету.

Нагадаємо, художній керівник Донецького театру опери й балету Вадим Писарев є давнім другом родини Януковичів, окрім того дружина президента Людмила Янукович є хресною матір’ю дочки Писарева. Як розповідала сама Людмила Янукович, раніше їхні родини жили на одній сходовій клітині. В тому ж будинку кількома поверхами вище раніше жила родина Сергій Бубки, й за словами дружини президента, усі вони дружили сім’ями. У 2005 р. Бубка змінив Януковича на посаді президента Національного олімпійського комітету.

Як відомо, Людмила Янукович є прихильницею балету. Минулого року під її патронатом у Донецьку проходили VII Міжнародний конкурс балету імені Сержа ЛифаряIX Міжнародний фестиваль дитячих балетних вистав «Гран Па», а також ХІХ Міжнародний фестиваль «Зірки світового балету». Усі три заходи відбувалися на сцені вищезгаданого Донецького театру опери й балету. Людмила Янукович часто відвідує вистави у цьому театрі й, за словами Писарева, не пропускає жодної прем’єри.

Після обрання президентом України Віктор Янукович не взяв з собою дружину в Київ. Вона продовжує жити в Донецьку в маєтку на вул. Абрикосова.