Ужгородців змусили платити комунальні послуги приватній фірмі комунальників
14.03.2013   //  

Депутати від «Батьківщини» Ужгородської міської ради звернулися в прокуратуру з проханням перевірити діяльність ПП «Двірник» і комунального підприємства «ЖРЕР №5». Про це повідомляє Закарпаття Онлайн.

Опозиціонери наголошують, що мешканці експлуатаційного району №5 платять за комунальні послуги приватній фірмі «Двірник», тоді як фактично роботу здійснює «ЖРЕР №5».

Навіть якщо б ПП «Двірник» було підрядником комунального підприємства, воно не може отримувати кошти від мешканців напряму, оскільки переможцем відповідного конкурсу був саме «ЖРЕР №5».

При цьому, депутати «вбачають ухилення від сплати податків»: КП «ЖРЕР №5» має сплачувати прибутковий податок 18%, у той час як ПП «Двірник» сплачує єдиний податок лише 5%.

За даними місцевих ЗМІ, діяльність ПП «Двірник» пролобіював міський голова Віктор Погорєлов на прохання директора КП «ЖРЕР №5» Анатолія Ковальського.

Від «Наших грошей»

Власниками ПП «Двірник» є депутат Ужгородської міськради від Народної партії Андрій Ковальський і директор міського «Водоканалу» Юрій Омельяненко.

Директором ПП є Надія Петрішка, яка раніше була директором «ЖРЕР №5», а сьогодні очолює КП «ЖРЕР №1».

ПП «Двірник» і КП «ЖРЕР №5» знаходяться за однією адресою – Ужгород, вул. 8 Березня, 28.