«Доступне житло» на Сергія Лазо поглинуло ще 13 мільйонів з держбюджету
11.03.2013   //  

Комунальне підприємство з питань будівництва житлових будинків «Житлоінвестбуд-УКБ» м. Києва 1 березня за результатами тендеру уклало угоду з СТ «Інбуд» на завершення будівництва житлового будинку №3 на вул. Сергія Лазо у дворах будинків №4 та №6. Вартість угоди склала 13,24 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Упродовж 25 днів, тобто вже до кінця березня, у будинку мають пофарбувати, облицювати та обклеїти шпалерами стіни, влаштувати покриття підлоги плиткою та лінолеумом, встановити сантехніку й освітлення, у дворі поставити лавки та урни, тощо.

Роботи фінансують з  державного бюджету України.

Перший підряд на цей будинок СТ «Інбуд» отримав у листопаді 2010 р., тоді будівництво оцінили в 52 млн грн, завершити мали ще в червні 2012 р.

Будинок №3 на вул. Сергія Лазо зводиться у рамках програми  «Доступне житло 70/30», за якої громадяни інвестують у розмірі 70% вартості будівництва, а решту 30% компенсується з бюджету. Ця програма надає можливість придбати житло також у форматі «50/30/20»: половину інвестує майбутній власник, третину – держбюджет, решту – міський бюджет. На реалізацію програми цього року у держбюджеті передбачено 50 млн грн.

Власниками СТ «Інбуд» є Михайло Бобрик, Віктор Нотевський, Микола Палієнко і Валентин Хоменко. Статутний фонд фірми складає 10 тис грн. Згідно з даними «ВДЗ» фірма почала вигравати тендери в листопаді 2010 р., одразу отримавши за результатами трьох тендерів підряди на всі три будинки по вул. Сергія Лазо – № 1,2,3. З того часу фірма отримала підрядів на 278,06 млн грн. В тому числі «Інбуд» отримав 37,13 млн грн. добудову приміщення Музею історії Києва по вул. Б.Хмельницького, 7.