Мерія віддала мільйон «рідній» фірмі комунального чиновника (виправлено)
19.02.2013   //  

(виправлено у частині звзяків між “РАПлюс” і сімєю Бабчинських)

Департамент житлової політики, доріг та інфраструктури Кам’янець-Подільської міськради Хмельницької області в січні-лютому за результатами тендерів уклав низку угод на послуги благоустрою міста на 2,53 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 1,20 млн грн. отримає КП «Комбінат благоустрою» на догляд за дорогами і тротуарами. Ще 0,36 млн грн. отримає  підприємець Гриценко А.В. – на викошування зелених зон парків, скверів та  придорожніх зелених смуг на вулицях міста.

ПП «РАПлюс» за 0,97 млн грн. буде саджати, зносити і підрізати дерева, доглядати живі огорожі та клумби.

В жовтні головою Департаменту, який проводив тендер, став радник міського голови Олександр Васильович Бабчинський. До 2010 року він був засновником ПП з назвою, схожою на фірму-переможця – ПП «РА-плюс». В 2010 році фірму було переєстровано на Олену Василівну Бабчинську, а директором стала Тетяна Анатоліївна Бабчинська. «Наші Гроші» спочатку помилково вказали цю фірму підрядником департаменту через схожість назв.

Власником ПП «РАПлюс» з моменту заснування у квітні 2012 р. була Бабчинська Тетяна Анатоліївна. В грудні фірму було перереєстровано на Анжеліку Богдан і Олександра Таірова. На момент розкриття конкурсних пропозицій ця фірма формально вже не була не пов’язана з сім’єю Бабчинських.

За рік існування «РАПлюс» отримало підряди департаменту, який нині очолює Бабчинський, на 1,50 млн грн.