У Кернеса легалізували 7 мільйонів на передвиборчий ремонт пам’ятника
13.02.2013   //  

Департамент комунального господарства Харківської міськради  6 листопада за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Стройсервис-Плюс» на капітальний ремонт монументального комплексу по проспекту Леніна. Вартість угоди склала 6,59 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

У технічному завданні зазначено, що на території комплексу повинні замінити асфальтобетонне та плиткове покриття, гранітне облицювання і сходи, відновити дві гармати часів Великої Вітчизняної війни, замінити освітлення, встановити пам’ятні знаки і огорожу. Сам пам’ятник повинні очистити й нанести захисне покриття. Також тут мають встановити шість паркових лавок з навісами, урни для сміття, засіяти 606,5м2 газону і висадити 80 кушів ялівцю.

Згідно з тендерною документацією роботи повинні завершити до кінця 2014 р.

Разом з тим реконструкцію монументу провели ще влітку минулого року. У липні на офіційному сайті Харківської міськради повідомлялося, що роботи тривають, а директор Департаменту комунального господарства Віктор Кітанін перерахував список робіт, котрі співпадають з вищеописаним техзавданням цьогорічного тендеру. Також Кітанін пообіцяв, що монумент буде готовий до Дня міста – 23 серпня. В цей день реконструйований монумент відкрив мер Геннадій Кернес разом Валерієм Писаренко, який балотувався у народні депутати по мажоритарному округу №168. На вибори Писаренко йшов як безпартійний, наразі входить до складу фракції Партії регіонів.

Разом з тим, ЗМІ повідомляли, що роботи завершували нашвидкуруч під приїзд делегації, і як наслідок – від пам’ятника уже через кілька годин після того, як поїхали мер і кандидат, відвалилася половина літер.

Власником ТОВ «Стройсервис-Плюс» у 2009 р. стала харків’янка Сіма Саркисян. Конкурентами фірми на цьому тендері були дві компанії: ТОВ «ДорТехСтрой» Арамаіса Саакяна і ТОВ «Флагмар», співзасновником і директором котрого у 2010-2011 р.р. була вищезгадана Сіма Саркісян.

Пам’ятник Воїнам-визволителям знаходиться у Харкові на розі проспекту Леніна і вулиці 23 Серпня. Монумент, присвячений радянським воїнам, створили у 1981 р. Три роки тому, у 2009 р. його вже ремонтували – за 60 тис грн. відчистили сам пам’ятник і замінили деякі плити постаменту.