Минулого року державні та комунальні установи направили понад півмільярда на закупівлю легкових авто
24.01.2013   //  

В 2012 році в «Віснику державних закупівель» були опубліковані оголошення про придбання легкових автомобілів державними та комунальними установами щонайменше на 544 млн грн.

З цієї суми 387 млн грн. припало на автомобілі «швидкої допомоги» та санітарні авто. Ще 71 млн грн. коштувало оновлення автопарку міліцейських підрозділів. Зокрема підрозділи Державної служби охорони придбали авто на 18 млн грн., значну частину яких склали автомобілі «Міцубіші» від компанії «Ніко-України».

За винятком медичних та міліцейських авто залишається щонайменше 83 млн грн., які пройшли  в 2012 році по автомобільним тендерам інших установ.

Серед цих автомобілів найдорожчими були Volkswagen Crafter 50 в комплектації А208.50 для Національного банку вартістю 764 тис грн., Mercedes-Benz Viano CDI22 Trend Long за 561 тис грн. для «Західного реабілітаційно-спортивного центру» Національного комітету спорту інвалідів України та Volkswagen Caravelle Comfortline 2,0 ТДІ (140 к.с.) за 462 тис грн. для ДП «Центр державного земельного кадастру».

Разом з тим, найдорожчі автомобілі чиновників, в тому числі «мерседеси» Державного управління справами президента, не проходили через тендерні процедури закупівлі.

Докладніше в статті «Таємниці розкішних авто для чиновників».