У парк Горького вгатять ще 25 мільйонів за допомогою нардепа від ПР та розіграшу між рідними фірмами
15.01.2013   //  

КП «Центральний парк культури та відпочинку імені М. Горького» міста Харкова 8-9 січня уклав угоди на продовження реконструкції Центрального парку культури та відпочинку ім. М.Горького на загальну суму 24,92 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Більша частина цієї суми – 20,80 млн грн. – піде на благоустрій території парку в частині пішохідно-транспортної мережі. До кінця року тут повинні викласти фігурну плитку, викласти підпірні стіни для атракціонів та влаштувати дренаж.

Підряд отримало ТОВ «Фарт» Армаіса Оганесяна. Єдиним конкурентом «Фарту» на цьому конкурсі з різницею в 4,6% було ПП «Флагмар» зі статутним капіталом 100 грн.

Обидві вищезгадані фірми упродовж певного часу мали спільного співвласника – до складу засновників і «Фарту», і «Флагмару» до 2011 р. входила харків’янка Сіма Саркісян.

ПП «Флагмар» також відоме тим, що восени 2012 р. отримало підряд на реконструкцію міського скверу біля велосипедного заводу вартістю 9,30 млн грн. Тендер був оголошений через місяць після того, як роботи вже були виконані, а сквер був відкритий мером Геннадієм Кернесом. Досі невідомо, хто насправді виконував реконструкцію, оскільки тендер виграло ПП «Флагмар», а прес-служба Харківської міськради ще влітку повідомляла, що сквер реконструювали спільними зусиллями комунальники. Детальніше у статті.

Ще 4,12 млн грн. на монтаж атракціонів та декорацій та будівництво фундаментів і конструкцій отримає ТОВ «Стальреконструкція». До кінця року фірма повинна окрім фундаментів також влаштувати металеві та дерев’яні огорожі довкола атракціонів і викласти фігурною плиткою майданчики.

Власником 51% статутного капіталу ТОВ «Стальконструкція» почесний громадянин Харківської області Сергій Євель. Раніше фірма отримала низку великих підрядів, в тому числі 62,27 млн грн на реконструкцію площі Конституції, 38,75 млн грн на будівництво Монумента на честь Незалежності України та ремонт естакад та ін.

Єдиним конкурентом фірми з різницею в 7,7% було ТОВ «Спецбудмонтаж-Україна». Співвласником цієї компанії є народний депутат від Партії регіонів Анатолій Денисенко. Раніше він був депутатом Харківської міськради, а до парламенту обрався за 173-м мажоритарним округом.

З урахуванням останніх закупівель на придбання обладнання та будівельні роботи в харківському парку проведено тендери на суму 330,14 млн грн. На ці роботи в червні 2011 було отримано кредит в «Промінвестбанку» у розмірі 20 млн євро.