Литвин за півтора роки і 33 мільйони покращить застави з Польщею та Білоруссю
19.12.2012   //  

Адміністрація Державної прикордонної служби України 6-12 грудня за результатами тендерів уклала угоди на реконструкцію будівель п’яти регіональних відділів на загальну суму 32,51 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Реконструкція здійснюється у рамках реалізації великомасштабного проекту: «Розвиток сучасної інфраструктури відділів прикордонної служби» Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2007-2013, що фінансується Європейським Інструментом Сусідства та Партнерства.

Разом з тим, всі проведені тендери передбачають фінансування з державного бюджету України. роботи потрібно виконати до березня 2014 року.

Реконструкцію ВПС «Амбуків» Львівського прикордонного загону (с.Амбуків, Володимир-Волинський р-н, Волинська обл.) за  8,34 млн грн. виконає ТОВ «Люксінвест». Засновниками фірми є Галина Дяченко, депутат Соломянської райради від «Батьківщини» Валерій Вижак та белізький офшор «Фейтнест венчез інк.».

Реконструкцію ПП «Новоугрузьке» ВПС «Грабове» Луцького прикордонного загону (с.Новоугрузьке Любомльського р-ну Волинської обл.) за  5,18 млн грн. виконає ТОВ «УКМІТ» Віктора Мельника та Юлії Таракан.

«УКМІТ» також отримає 7,40 млн грн. на реконструкцію ВПС «Сянки» Мостиського прикордонного загону (с.Сянки Турківського р-ну Львівської обл.).

Реконструкцію ВПС «Грабове» Луцького прикордонного загону (с.Грабове, Шацький р-н, Волинська обл.) за 4,30 млн грн. виконає ТОВ «Черкасизалізобетонстрой» депутата Черкаської райради від Партії регіонів Тетяни Бас та Юрія Капітоненко, відомого як голова Черкаської міської партійної організації «Єдиного центру» Віктора Балоги.

Реконструкцію ВПС «Павловичі» Львівського прикордонного загону (с.Нісмичі, Сокальський р-н, Львівська обл.) за 7,28 млн грн. виконає ПП «Будремкомплект» Віталія Корбута.

У всіх тендерах брало участь ТОВ «НВП «Геліос», яке майже у всіх випадках пропонувало виконати роботи на 15-20% дешевше від переможців. Однак всі заявки цієї фірми було відхилено через «технічну неприйнятність». Компанія постійно не враховувала частину необхідних прикордонникам робіт, наприклад постачання меблів.