Каськів дав донецьким мільйон на «старий-новий» сайт
13.12.2012   //  

Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України 29 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «АМІ» на послуги з створення та підтримки функціонування інтерактивного веб-порталу вартістю 966 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Як зазначено в технічній документації, сайт створюють для потенційних інвесторів. Це транснаціональні корпорації, представники вітчизняних та закордонних ділових кругів, топ-менеджери, дипломати, економісти, фінансисти, приватні підприємці, науковці, представники урядових структур.

На сайті будуть розміщені інтегрована база даних інвестиційних проектів, національних проектів, огляд інвестиційних секторів та регіонів, також передбачені юридичний блок, стрічка новин, анонсів і публікацій

Початково сайт буде двомовний англо-український, з можливістю в перспективі додавати інші мови.

Нагадаємо, що у Державного агентства уже є два сайти – власний офіційний сайт (http://www.ukrproject.gov.ua/) та інвестиційний портал «InvestUkraine» (http://investukraine.com). У технічній документації нового сайту сказано, що він повинен «координувати роботу всіх онлайн-активів поєднавши їх навколо завдань та місії».

Коли в серпні минулого року Держагенство оголосило тендер на створення вищезазначеного «InvestUkraine», тендер так і не відбувся – його скасували, оскільки жодна з пропозицій  конкурсних торгів не відповідала умовам конкурсу торгів. Іншого тендеру на створення цього порталу на сайті «ВДЗ» немає, разом з тим його таки було створено. Як зазначається на самому порталі, він запрацював минулого року. За структурою та наповненням він абсолютно аналогічний до замовленого Держагенством цьогоріч.

Новий веб-портал мають зробити за кошти держбюджету «у будь-якому випадку не пізніше 25 грудня 2012р.»

Донецьке ТОВ «АМІ» зі статутним капіталом 40 тис грн. засновано мешканцем Дружківки Анатолієм Нозіком. Фірма почала вигравати тендери в системі Державної податкової служби в 2011 році – після призначення головою ДПС Олександра Клименка, який до цього очолював ДПА у Донецькій області. За останні чотири роки «АМІ» виграло тендери на загальну суму 109,67 млн грн.

Єдиним конкурентом «АМІ» з різницею в 0,15% було ТОВ «БМС Консалтинг» Сергія Савченка та ТОВ «Монсервен», зареєстрованого на кіпрську компанію «Перпл Стоун Інвестментс ЛТД».