Партнер екс-замголови СБУ заробить ще 29 мільйонів на Судакській каналізації
05.12.2012   //  

Міністерство регіонального розвитку і ЖКГ АР Крим 26 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «СПР-Груп» на реконструкцію каналізаційних очисних споруд потужністю 15 тис. м3/добу в с. Миндальне під Судаком вартістю 28,73 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про першу чергу реконструкції – будівництво мережі потужністю 10 тис. м3/добу. До кінця 2013 р. повинні реконструювати головну каналізаційну насосну станцію (ГКНС) і дві нитки напірних каналізаційних колекторів від ГКНС до майданчика діючих КОС м.Судака. Також проектом передбачене будівництво тимчасової каналізаційної насосної станції на майданчику ГКНС на період реконструкції, будівництво трансформаторної підстанції та автоматичної дизельної електростанції.

Засновниками ТОВ «СПР-Груп» є донеччанин Сергій Білоус та львів’янин Руслан Харів, який є бізнес-партнером генерал-майора Юрія Вандіна, колишнього замголови СБУ.

Єдиним конкурентом «СПР-Груп» було київське ТОВ «Стройреконструкция» Олексія Бондаря та Ігоря Гербута. Різниця пропозицій склала 0,33%.

З урахуванням цієї закупівлі за останні два роки ТОВ «СПР-Груп» отримало державні підряди на 997,69 млн грн., з них – 729,58 млн грн. в Криму.

Зокрема місяць тому МінЖКХ Криму уклало з ТОВ «СПР-Груп» угоду вартістю 224,44 млн грн. на реконструкцію каналізаційних очисних споруд потужністю 12,5 тис. м3/добу у селах Миндальне і Сонячна Долина Судакського району. Також нещодавно «СПР-Груп» отримало підряд на 234,70 млн грн. на будівництво каналізаційних мереж Борисполя.