Передвиборча газифікація Пшонки: вже 110 мільйонів
22.11.2012   //  

Сільські ради Запорізької області з 9 по 13 листопада уклали низку угод на газифікацію сіл за 67,42 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Новомихайлівська сільрада Чернігівського району замовила газопостачання ПП «Компанія «Метан» за 4,46 млн грн. Фірма належить депутату Токмацької районної ради Олексію Присмотрову.

Більшу ж частину підрядів від відповідних сільських рад отримало ТОВ «Газфаєр Інвест» киянина Олександра Буглака. За 62,96 млн грн. фірма повинна:

  • розпочати газифікацію с.Щасливе, Оріхівський р-н. (5,50 млн грн.);
  • підвести газопровід високого тиску до с.Кінські Роздори, Пологівський район (4,27 млн грн.);
  • підвести газ у села Привільне та Терсянка Вільнянського району (5,50 млн грн).
  • розпочати газифікацію с. Інзівка, Приморський район (5,39 млн грн);
  • провести міжселищний газопровід до сіл Надеждине, Добрівка, Гірсівка, Дунаївка, Олександрівка, Степанівка Перша та смт. Приазовське, Приазовський район (42,30 млн грн.).

Нагадаємо, останні два райони, Приморський та Приазовський, входять до мажоритарного округу, за яким пройшов до Верховноъ Ради син Генпрокурора Артем Пшонка. Провести газ у Інзівку Пшонка особисто пообіцяв мешканцям селі за тиждень до виборів.

Згідно з тендерною документацією роботи по семи селах Приазовського району мають бути завершені до жовтня 2013 р. Насправді газопровід у Гирсівці почали класти ще в серпні, до оголошення про тендер. На персональному сайті Артема Пшонки також зазначено, що газифікація вищевказаних сіл уже в розпалі, при чому завдяки зусиллям депутата: «Артем Пшонка добился выделения в Госбюджете-2012 субвенции в размере более 16 млн. гривен на развитие Приазовского района… В селах Надеждино, Гирсовка, Добриевка ведутся работы по подводу труб непосредственно в дома».

Нагадаємо, раніше по округу Пшонки-молодшого було замовлено роботи по газифікації сіл на суму 61,94 млн грн. Ці угоди також було підписано після того, як в одному з сіл уже пустили газ – урочисто, в присутності Артема Пшонки, тоді ще кандидата в депутата.

Відтак загальна вартість передвиборчої газифікації сіл на окрузі Пшонки уже становить 109,72 млн грн.