Облгаз голови Держрезерву купив у «прокладки» газ на $82 дорожче від «нафтогазівського»
21.10.2012   //  

ПАТ по газопостачанню та газифікації «Полтавагаз» 10 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Українська Нафто-Газова Компанія» на придбання 42 млн кубометрів газу для реалізації промисловим споживачам та іншим суб’єктам господарювання на суму 174,75 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Газ законтрактовано для постачання в вересні-грудні цього року по 4160,80 грн. або $520 за тисячу кубометрів. Це дорожче від газу, який НАК «Нафтогаз України» продавав облгазам по 3509 грн., або $438 для подальшої реалізації промисловим споживачам.

Харківське ТОВ «Українська Нафто-Газова Компанія» («УНГК») зі статутним капіталом 1 тис грн. була зареєстрована в червні 2011 року на Олександра Котенка і ТОВ «Агрогеофізика», до складу засновників якої входить Віктор Близнюк, відомий як лідер маргінальної партії «Всеукраїнський патріотичний союз». В жовтні 2011 року єдиним засновником «УНГК» стало ТОВ «Укргеоінвест», чиїм кінцевим власником є голова Асоціації «Газові трейдери України» Роман Сторожев. В листопаді «УНГК» було перереєстровано на харків’янина Андрія Колупаєва,а в березні 2012 року – на харків’янку Світлану Пилипенко.

Нагадаємо, цього року «Українська Нафто-Газова Компанія» також продала дочірньому підприємству «Нафтогазу» – компанії «Укравтогаз» – газ по $511 за тисячу кубометрів на суму 746,10 млн грн.

На початку жовтня Фонд держмайна продав 26% акцій ПАТ «Полтавагаз» Вірі Четверіковій – тітці голови Державного резерву Олександра Лелюка. Тепер вона володіє 66% акцій газоврозподільчої компанії.