Дві фірми члена Луцького міськвиконкому знову розпиляли купу мільйонів
16.10.2012   //  

Головне управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Волинської облдержадміністрації 5 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Житлобуд-2» на добудову спорткорпусу для спецшколи-інтернату в смт.Заболоття Ратнівського району. Вартість угоди склала 3,65 млн грн. про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Будівництво фінансують з обласного бюджету, завершити спорткомплекс повинні за півроку з моменту початку робіт.

Пропозиція «Житлобуд-2» не була найнижчою на тендері. Підприємець Євгенія Цюх пропонувала збудувати спорткомплекс за 2,92 млн грн., тобто на 20% дешевше. Однак пропозицію було відхилено через формальні обставини: не всі сторінки пропозиції пронумеровані (тільки аркуші); відсутня інформація про кваліфікацію та досвід керівників та робітників; перелік об’єктів 2011 року не відповідає по аналогу тендерному об’єкту та не містить інформації про виконання аналогічних договорів у 2010 році; відсутня ліцензія на виконання окремих видів робіт та ін.

Після відхилення дешевшої пропозиції єдиним конкурентом «Житлобуд-2» лишилося ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536». Різниця між пропозиціями компаній склала 0,13%.

«Луцьксантехмонтаж» є основним засновником «Житлобуду-2», володіючи 51% в статутному капіталі останнього. Відтак ці компанії є пов’язаними між собою, що є порушенням закону про держзакупівлі. Основним акціонером «Луцьксантехмонтаж №536» станом на початок 2012р. є член виконавчого комітету Луцької міської ради Вiктор Чорнуха.

Це вже не перший раз, коли вищевказані фірми разом беруть участь в тендері. У вересні «Житлобуд-2» виграв у «Луцьксантехмонтаж №536» 34,29 млн грн. на будівництво школи у сел. Головне Любомльського  району, в серпні «Луцьксантехмонтаж» виграв у «Житлобуду» підряд на реконструкцію відділку МВС вартістю 7,37 млн грн.

З 2008 р. ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» виграло тендери на 353,31 млн грн., ТОВ «Житлобуд-2» на 357,1 млн грн.