Однокурсник Януковича-мл. заробив купку мільйонів на держкомбінаті Юри Єнакіївського
11.10.2012   //  

ДП «Лутугинський науково-виробничий валковий комбінат» 2 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Лідер-МТ» на придбання 2 000 тон сталевого брухту за 6,73 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Донецька фірма «Лідер-МТ» зі статутним капіталом 60 тис грн. заснована в 2009 році і потім тричі змінювала власників. Останнім засновником є Богдан Панфілов. Компанія лише двічі вигравала державні тендери і обидва рази це були торги Лутугинського комбінату на поставку брухту на суму 14,16 млн грн.

Єдиним конкурентом переможця було ТОВ «Укр мет», яке в серпні виграло тендери Лутугинського валкового комбінату на постачання сталі на суму 13,30 млн грн.

«Укр мет» знаходиться на 72 місці в рейтингу «Forbes-Україна» найбільших компаній з виручкою 4,2 млрд грн. в 2011 році. Зараз фірма зареєстрована на Тетяну Кисельову. До 2010 року її засновником був Андрій Кисельов, який за даними  «Forbes-Україна» є однокурсником молодшого сина Віктора Януковича. В 2010 році Кисельов очолив Донецьку міську організацію «Молоді регіони», а в вересні цього року очолив фракцію Партію регіонів в Донецькій міськраді.

Нагадаємо, ДП «Лутугинський науково-виробничий валковий комбінат» знаходиться під контролем групи народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка.