На окрузі Литвина придбали перші квартири для «чорнобильців» цього року
11.10.2012   //  

Управління ЖКХ, енергозбереження та комунальної власності Новоград-Волинської міськради Житомирської області з 28 вересня по 2 жовтня за результатами тендерів уклало низку угод на придбання квартир для забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Загальна вартість угод склала 4,17 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Загалом у фізичних осіб придбана 21 квартира: 10 однокімнатних, 8 двокімнатних і 3 трикімнатні. Усі квартири купуються за державний кошт, 19 з них мають бути передані замовнику до кінця жовтня, ще дві – до кінця грудня.

Окрім цих закупівель, за весь 2012р. для постраждалих внаслідок  Чорнобильської катастрофи була придбана лише одна квартира – у березні, в Донецьку. Остання ж масова закупівля квартир відбулася наприкінці минулого року, після штурму Верховної ради афганцями та чорнобильцями 20 вересня. Тоді на помешкання для останніх було виділено 35 млн грн.

Новоград-Волинськ належить до 65-го мажоритарного округу, за котрим балотується голова Верховної Ради Володимир Литвин. У своїй передвиборній програмі Литвин обіцяв, що «пріоритетно будуть вирішуватися проблеми ветеранів, афганців, чорнобильців, дітей війни».