Будівельники Медведчука закопають третину мільярда в станцію аерації в Бортничах
05.10.2012   //  

ПАТ «АК «Київводоканал» 28 вересня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Будівельне управління № 813» на реконструкцію споруд першої черги Бортницької станції аерації на вул.Колекторній, 1-а у Дарницькому районі м.Києва. Вартість угоди склала 318,96 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

До кінця 2015 року потрібно виконати роботи першої черги будівництва нової насосної станції першого підйому, яка подає стічні води на I блок Бортницької станції аерації.

Це один з найстаріших об’єктів станції, який експлуатується з 1964 року, і перебуває в критичному стані. Саме поряд з існуючою станцією першого підйому в січні цього року сталась аварія – на самопливному Лівобережному колекторі діаметром 3 метри стався провал розмірами 10 на 10 м та глибиною 8 м.

Акціонерами ПАТ «Будівельне управління № 813» є корпорація «Золоті ворота» Сергія Самусєва та ТОВ «Альфадорбуд» Віктора Ящука, який є віце-президентом «Золотих воріт». Самусєв був радником Віктора Медведчука, коли той був першим віце-спікером Верховної Ради. Ящук очолював Буштинський лісокомбінат в Закарпатській області, коли вона знаходилась під впливом СДПУ(о) Медведчука.

Єдиним конкурентом на тендері була Корпорація «Альтіс-Холдинг», яка пропонувала виконати роботи за 350 млн грн.