В Поштову площу під «дахом» Азарова закопають 404 мільйони
02.10.2012   //  

Інфографіка "Ділової столиці"

КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м.Києва» 25 вересня за результатами тендеру уклало угоду з корпорацією «Альтіс-холдинг» на реконструкцію транспортної розв’язки на Поштовій площі м.Києва вартістю 403,56 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Наразі Поштову площу вже перекрито через будівельні роботи. Завершити їх планується в травні 2013 р., до Дня Києва. Оновлена ​​ площа стане двох’ярусної. Верхній поверх буде спиратися на опорну стіну і палі, які встановлять з боку Річкового вокзалу. За рахунок цього площа вдасться розширити до самого берега Дніпра. Платформа з виходом на набережну стане повністю пішохідною і замінить невеликий місток через Набережне шосе, її площа складе 9 тис. кв. м.

Роботи з реконструкції почались до проведення тендеру. На будівництві відразу з’явилась техніка «Борен-А» з групи «Альтіс» Олександра Глімбовського.

Як повідомив «Діловій столиці» колишній мер Києва, екс-голова Подільської районної держадміністрації Іван Салій, реконструкцію Поштової площі курує прем’єр-міністр Микола Азаров.

«Тендери в Україні давно носять умовний характер. Головне, що роботи нарешті почалися, адже цієї реконструкції Київ чекає вже 20 років. А оскільки прем’єр-міністр Микола Азаров особисто курує це будівництво, кошти будуть виділятися вчасно і реконструкція завершиться у відведений термін», – упевнений Іван Салій.

Єдиним конкурентом було ПАТ «Аеробуд». Різниця між ціновими пропозиціями склала лише 240 тис грн., або 0,06%. «Аеробуд» контролюється офшорними компаніями, близькими до одного з лідерів групи «Приват» Геннадія Боголюбова. Головою правління «Аеробуду» є Григорій Козинський, один з співзасновників ТОВ «Рубікон-трейдінг» з групи «Приват».