Управління будівництва злило 21 мільйон рідній фірмі начальника на школу і клуб в Новолабуні
02.10.2012   //  

КП «Управління капітального будівництва обласної ради» м. Хмельницький 21 вересня за результатами торгів уклало угоду з ТОВ «Поділля Рембуд» на будівництво школи та сільського клубу в с. Новолабунь Хмельницької області. Вартість угоди склала 20,88 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Школу на 274 учнів і клуб на 400 відвідувачів будуватимуть коштом місцевого бюджету. Завершити роботи повинні до кінця 2014 р.

Замовника робіт – КП «Управління капітального будівництва обласної ради» – очолює Олег Вівчурко. До грудня 2010 р. Вівчурко входив до складу засновників фірми-переможця «Поділля Рембуд». Він також до травня 2011 р. входив ще й до складу засновників конкурента фірми на цьому тендері – ТОВ «Поділля Еко-Буд». Різниця пропозицій цих двох компаній склала 0,003%.

Пропозиція «Поділля Рембуд» не була найнижчою на тендері. КП «Агробуд» пропонувало виконати замовлення за 19,46 млн грн., однак пропозицію було відхилено через формальні обставини. Зокрема строк дії довідки з податкової інспекції на момент подання пропозиції закінчився. Окрім того учасником не надано «письмову згоду (лист в довільній формі) на обробку персональних даних учасника (в т.ч. збирання, зберігання і поширення, включаючи опублікування в Інформаційному бюлетені «Вісник державних закупівель» та оприлюднення на Веб-порталі «Державні закупівлі» – tender.me.gov.ua) з метою проведення процедури державних закупівель, що не відповідає розділу 3.1. Документації». Чинний закон «Про здійснення державних закупівель» не передбачає необхідності подачі учасником такої довідки.