Маріупольська мерія за 9 мільйонів купила у Сашка Януковича квартири по ціні житла в Києві
28.09.2012   //  

Управління міського майна Маріупольської міськради Донецької області в липні за результатами тендерів уклала низку угод з ТОВ «Маріупольпродцентр» на придбання квартир на загальну суму 9,28 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано 11 трикімнатних квартир, з них шість мають загальну площу не менше 120 м2 і житлову не менше 50 м2. Ці квартири придбано 893-948 тис грн. Ще п’ять квартир загальною площею не менше 90 м2 і житлову не менше 40 м2 придбано по 692-897 тис грн.

В конкурсній документації відсутні дані про вартість квадратного метру придбаного житла, його адресу, та для кого придбана така кількість квартир. В технічному завданні зазначено, що квартири мають знаходитись в будинках, зведених не раніше 2000 року, опоряджувальні роботи не є необхідними.

Вартість придбаних квартир – від $80 тис до $120 тис – знаходиться на рівні квартир в Києві. В Маріуполі трикімнатну квартиру жилою площею 45 м2 можна придбати за $43 тис.

Засновниками ТОВ «Маріупольпродцентр» є Тетяна Бондар і ПАТ «Кепітел білдінг корпорейшен». Остання компанія в свою чергу повністю належить ПАТ «МАКО холдінг» Олександра Януковича.

Нагадаємо, КП «Маріупольське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» вже другий рік поспіль кредитується у «Всеукраїнському банку розвитку» Олександра Януковича.

В 2012 році Маріуполь отримав субвенцію з державного бюджету у розмірі 65,8 млн грн.