«Подарунок» ахметівської фірми коштував бюджету Кривого Рогу майже 4 мільйони
06.09.2012   //  

Управління благоустрою та житлової політики Криворізького міськвиконкому Дніпропетровської області 31 серпня за результатами тендерів уклало низку угод з ТОВ «Крост» на придбання обладнання та будівельних робіт по створенню павільйону «Квітковий годинник» на загальну суму 3,76 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Будівельні роботи коштують 1,29 млн грн., устаткування для автоматичного оброблення інформації – 1,81 млн грн., обладнання для відтворення 3D-зображення всередині павільйону – 0,65 млн грн. Ще 13 тис грн. коштують протикрадіжні ворота для павільйону.

Закупівля здійснена коштом міського бюджету.

«Квітковий годинник» поряд з будівлею міськвиконкому було урочисто відкрито до Дня Незалежності. Місцеві ЗМІ повідомили, що цей об’єкт діаметром 22 метри є найбільшим в світі, а також те, що павільйон є подарунком місту від компанії «Метінвест».

«Квітковий годинник, які компанія Метінвест дарує криворіжцям – красиве, унікальна споруда, аналогів якому немає в світі. Упевнений, що вони стануть новим символом нашого міста», – зазначив директор Гірничорудного дивізіону Групи Метінвест Микола Іщенко.

В урочистому відкритті «Квіткового годиннику» окрім представників брали участь губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул, який раніше працював в структурах «Метінвесту» Ріната Ахметова, та батько губернатора Юрій Вілкул, який є мером Кривого Рогу.

Управління благоустрою Криворізького міськвиконкому прийняло на баланс павільйон ще в вересні минулого року від «Інгулецького горно-збагачувального комбінату» Ахметова. Балансова вартість тоді була визначена у розмірі 2,57 млн грн.

ТОВ «Крост», якому було замовлено роботи і постачання обладнання на 3,76 млн грн., засновано криворізькими підприємцями Ольгою і Ігорем Бабенками.