Севастополь годує чужу армію: місто за свої 25 мільйонів збудує дитсадок для російських моряків
27.08.2012   //  

Управління капітального будівництва Севастопольської міськдержадміністрації 17 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ВБК «Опора» на будівництво дитсадка в бухті Козача вартістю 25,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

До кінця 2013 року за кошти місцевого бюджету має буде зведено дитсадок на 260 місць – 4 групи ясельного віку і 10 груп дошкільного віку. По периметру з північного і південного боку ділянки – майданчики з тіньовими навісами. У західній частині розміщується спортивно-ігрова зона. Госпподвір’я включає майданчик для сушки білизни і сміттєзбірник. Джерелом тепла є індивідуальна окремо розташована  котельна.  Вікна і вітражі – металопластикові з подвійним склінням. Цоколь облицьовувався бетонною плиткою «пів рванный камінь».

Дитсадок буде зведено в новому мікрорайоні в районі бухти Козача Севастополя який Міністерство оборони Російської Федерації будує для моряків Чорноморського флоту.

За даними «Інтерфаксу-Україна», рішення про зведення житлових будинків було прийнято в січні 2011 року, коли ЧФ Росії заявив про плани будівництва мікрорайону на місці компактного проживання в бухті Козача сімей своїх військовослужбовців.

Згідно з озвученими планами, Міноборони РФ мало намір побудувати п’яти і 16-поверхові будинки, школу й дитсадок, спорткомплекс з басейном, паркову зону, супермаркет, паркінги, яхт-клуб, церква і пожежне депо.

Пізніше, в жовтні 2011 року, голова Севастопольської МДА Володимир Яцуба зустрічався з керівником департаменту освіти Міноборони РФ щодо будівництва дитсадка та школи. І тепер прийнято рішення будувати дитсадок за кошти міського бюджету Севастополя.

У квітні 2010 року президенти Росії і України підписали угоду, що передбачає продовження перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на українській території в Криму до 2042 року і прив’язку вартості оренди до ціни на російський газ, що поставляється в Україну.