Адміністрація президента нагнула ОДА на протизаконний розпил 53 мільйонів до виборів
10.08.2012   //  

Головне управління з питань будівництва та архітектури Рівненської облдержадміністрації 2 серпня уклало угоду з ТОВ «Фірма Опорядрембуд» на реконструкцію комунального закладу «Обласний перинатальний центр» по вул.Міцкевича, 30 у м.Рівне під заклад третинного рівня. Вартість угоди склала 52,93 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника» через «виникнення особливих економічних чи соціальних обставин». Такими обставинами в обґрунтуванні закупівлі названо листа Адміністрації Президента України від 06.07.2012 №03-01/1931 та Протокольного рішення за результатами наради під головуванням Першого заступника Голови Адміністрації Президента України І.М.Акімової «Щодо реалізації Національного проекту «Нове життя» у 2012 році» від 21 червня 2012, в якому зобов’язують Рівненську область відкрити перинатальний центр в жовтні 2012 року.

«Враховуючи протокольне рішення наради та діючі терміни Закону України «Про здійснення державних закупівель», зі змінами та доповненнями, головне управління не має часу на проведення процедури закупівлі відкритих торгів, оскільки даний перинатальний центр потрібно відкрити в жовтні 2012 року. Тому комітет з конкурсних торгів головного управління прийняв рішення про проведення процедури закупівлі в одного учасника», – йдеться в обґрунтуванні.

Нагадаємо, в жовтні в Україні пройдуть парламентські вибори. В законі про держзакупівлі немає жодних згадок про вибори чи доручення Адміністрації президента як підстави для непроведення відкритих торгів.

В конкурсній документації даних про розмір реконструюваного приміщення немає. За даними місцевих ЗМІ, площа міського пологового будинку становить 16 тисяч квадратних метрів, а перинатального центру – 3,6 тисяч. Відтак вартість реконструкції становить близько $2 тис за квадратний метр, що вдвічі перевищує вартість житлового та офісного будівництва в Києві.

Засновниками ТОВ «Фірма Опорядрембуд» є Роман Мельник, Любов Ясельська і Тамара Дубас, якій належить половина статутного капіталу компанії. Вона є дружиною депутата голови Рівненської облради Петра Дубаса, голови правління ПАТ «Рівнегаз».