Литвин збирається роздарить годинників “Полет” на 400 тисяч, таких в Україні більше ніхто не робить
08.08.2012   //  

Управління справами Верховної Ради України 6 серпня уклало угоду з ТОВ «Київський годинниковий завод» («КГЗ») на придбання 405 жіночих годинників «Полет» та 461 чоловічих. Вартість угоди склала 400 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано годинники із зображенням на циферблаті будинку парламенту та надписом «Верховна Рада України», які виконані тамподруком не менше двох кольорів. На задній кришці лазерне гравіювання: «Від Голови Верховної Ради України» по колу, та зображення будинку ВРУ по середині продукції, в подарунковій упаковці із зображенням парламенту. Для жінок замовлено наручні кварцові годинники, чоловікам – механічні.

Годинники придбано для заходів міжнародного характеру та нагороджень з нагоди визначних дат держави у другому півріччі 2012 р.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки Верховна Рада вже п’ять років співпрацює з «КГЗ», яке є власником торгової марки «Полет».

«Виробництво аналогічної годинникової продукції в Україні відсутнє», – повідомляє управління справами ВРУ і вказує на дані Годинникової Асоціації України, яка звертає увагу «існування на ринку недобросовісних учасників, та можливість придбання неякісної продукції, яка не буде забезпечена сервісною підтримкою на території України».