В ОДА наліпили купу довідок аби виправдати двократне удорожчання газопроводу в Снігурівку
07.08.2012   //  

Управління капітального будівництва Миколаївської облдержадміністрації 31 липня уклало угоду з ПАТ «Спеціалізоване монтажне управління № 24» на додаткові роботи по будівництву газопроводу-відводу до м.Снігурівка вартістю 62,92 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Будівництво газопроводу-відводу було замовлено в листопаді 2011 року. Тоді вартість робіт було оцінено у 58,00 млн грн. Однак «в процесі виникли обставини необхідності проведення додаткових будівельних робіт, не включених у початковий проект, але які стали через непередбачувані обставини необхідними для виконання проекту». Про це повідомляється в обґрунтуванні закупівлі, проведеної за неконкурентною процедурою «в одного учасника».

Необхідність додаткових робіт підтверджена попереджувальним листом генпідрядника «СМУ № 24»  та листом генпроектувальника ТОВ «Трио» (м. Сімферополь). При цьому експертний висновок Київської обласної регіональної торгово-промислової палати містить інформаційно цінове підтвердження вартості обладнання, яке є ідентичним за поданими параметрами. А експертний висновок Регіональної торгово-промислової палати Миколаївської області. інформаційно підтверджує в цілому економічну обґрунтованість виконання додаткових будівельних робіт. Нормативною підставою перезатвердження технічних та економічних показників відносно початкового проекту в установленому порядку, є позитивний експертний звіт по відкоригованому робочому проекту «Газопровід-відвід до м. Снігурівка», затверджений директором філії ДП «Укрдержбудекспертиза» у Миколаївській області Васильєвою Т.І. Сутність існування умов, та відповідно рекомендації, що договір може бути укладеним з попереднім виконавцем цих робіт – ПАТ «Спеціалізоване монтажне управління № 24», якщо роботи технічно чи економічно пов’язані з головним договором, наголошено у експертно-технічній довідці директора галузевого експертно-технічного Центру в нафтогазовій галузі (ДП «Центр сертифікації») Кисельовим В.І.

Основним акціонером ПАТ «СМУ №24» є Людмила Скачко. Наглядову раду компанії очолює Володимир Скачко, колишній співробітник ДК «Укргазвидобування».