Бубка дав улюбленій «прокладці» мільйон на церемонію проводів та зустрічі олімпійців
27.07.2012   //  

Національний олімпійський комітет України 7 липня за результатами тендер уклало угоду з ПП «Кримський дозор» на організацію урочистих церемоній проводів та відзначення українських олімпійців вартістю 1,19 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Церемонія проводів збірної України на ХХХ Олімпійські ігри в Лондоні відбулась 21 липня на Майдані Незалежності в Києві. Олімпіада відкривається 27 липня. Церемонія відзначення українських олімпійців призначена на вересень.  Основні заходи мають відбутися у Києві в місцях зустрічі в аеропорту, а безпосередньо вшанування – на Майдані Незалежності або концертній залі. Кошти виділено з державного бюджету.

Загалом «Кримський дозор» вже отримав підряди НОК на організацію церемоній на суму понад 51 млн грн. Підприємство зі статутним капіталом 3 тис грн. зареєстроване на запорожця Максима Кулікова, який також є власником київського ТОВ «Вуглестіл трейд». Конкурентом  «Кримського Дозору» на всіх тендерах НОКу було  київське ТОВ «Авіейшн Солюшн» Романа Якимащенка з групи Юри Єнакіївського, яка контролювала «Родовід банк». До націоналізації президентом банку був Сергій Бубка, голова НОК України.

Нагадаємо, раніше НОК за 1,88 млн грн. придбав для олімпійської збірної України спеціальний спортивний інвентар та змагальну форму у ТОВ «Аурум Груп Плюс». Ця компанія також пов’язана з Романом Якимащенко.