Біднякам на «чесному» тендері купили телетюнерів ще на 97 мільйонів для агітації за Партію регіонів
27.07.2012   //  

Державний комітет телебачення і радіомовлення України 8 травня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «РКІ – Консалтинг» на постачання 200 тисяч телетюнерів для цифрового мовлення на суму 97,19 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Вартість телетюнерів китайського виробництва із інтегрованою системою умовного доступу CAS Irdeto Cloaked CA для цифрової наземної ефірної телемережі стандарту DVB-Т2 склала 485,94 грн. Єдиний конкурент ТОВ «Стронг Юкрейн» пропонував тюнери на 76 копійок дорожче.

До складу засновників «РКІ консалтинг» входять Геннадій Легейда, Сергій Цубера і ТОВ «Пропеті», чиїми засновниками є Григорій Мазур і кіпрська фірма «Колісар Інтерпрайзиз Лімітед». Компанія «РКІ-консалтинг» до 2009 року називалась «Ромсат технолоджі».

Компанія «Пропеті» є також засновником ТОВ «НВП «Ромсат», яке в травні програло компанії «Стронг Юкрейн» на першому тендері Держкомтелерадіо на постачання 685 тис телетюнерів на суму 333,46 млн грн. Тоді НВП «Ромсат» програло, запропонувавши тюнери всього на 20 копійок дорожчі, ніж «Стронг Юкрейн», засновниками якого є Андрій Жолдаков і офшор з Віргінських островів «Стронг Інтернешнл Лімітед».

Тюнери придбано коштом державного бюджету. Пристрої призначені для перегляду телебачення в цифровому форматі і будуть безплатно передані малозабезпеченим українцям до кінця цього року, коли в Україні пройдуть парламентські вибори.

Україна переходить на цифрове мовлення з 2015 року і тоді аналогове телебачення перестане існувати. Монопольним оператором цифрового ТВ зараз є ТОВ «Зеонбуд», з яким державні телеканали цього року вже уклали угоди на послуги вартістю 32,43 млн грн.

За даними “УНІАН“, у Макіївці Донецької області тюнери для цифрового телебачення вручають населенню від імені Партії регіонів.

Як повідомили сьогодні в Донецькій обласній організації ВГО «Комітет виборців України», 24 липня в комунальній газеті «Вечерняя Макеевка» вийшла публікація під назвою «Цифра» стукає в будинки, завдяки Партії регіонів». У публікації йдеться про те, що в Макіївці представники Кіровської районної парторганізації Партії регіонів вручили двом громадянам похилого віку тюнери для цифрового телебачення і підключили їх до телевізорів. Керівник апарату Кіровської районної організації Партії регіонів Юлія Уряднікова в своєму коментарі комунальній газеті зазначила, що «реакція людей, які стали учасниками цієї програми, свідчить про віру народу» в свого Президента.

Також місцевий телеканал «ЮНІОН» показав сюжет про цю акцію місцевих регіоналів. У ньому повідомлялося, що Партія регіонів найближчим часом вручить телевізійні тюнери ще п’ятьом жителям Кіровського району Макіївки.