Аграрний фонд за допомогою «прокладки» з групи Юри Єнакіївського «загубив» цукру майже на мільярд
26.07.2012   //  

Недостача продовольчих товарів в Аграрному Фонді складає більше 1 млрд грн. Ревізія виявила нестачу 103,9 тис. тон цукру на суму понад 829 млн грн. Про це пише Іван Палій в «Економічній правді» з посиланням на проведену Держфінінспекцією 18 червня перевірку.

Згідно звіту, вся нестача цукру встановлена у зберігача ДП «Харківцукорзбуту», до якого, за інформацією СБУ та МВС, цукор не надходив. АФ залучив посередника ТОВ «Оіл Рівер» для купівлі цукру у ДП «Харківцукорзбут». Через місяць після нарахування фондом грошей, «Оіл рівер» нібито придбало цукор у ДП «Харківцукорзбут». Але, це державне підприємство не є виробником, тому, воно закупило цукор у приватній фірмі «ПФД-хім». Приватна ж фірма заперечує укладання будь-яких договорів з «Харківцукорзбутом».

Разом з цукром зникли і 265,4 тис.тон зернових вартістю 266,8 млн грн. Ця нестача стосується дій попереднього уряду, бо втрата була виявлена у період  до березня 2010 року.

ТОВ «Оіл рівер» не перший раз співпрацює з АФ. У 2009 році АФ передав  на збереження ТОВ «КХП»Тальне» 2,8 тис. тонн зерна 3 і 4 класу.  Згодом, зерно було передане одеській компанії «Стальканат-Сілур», яка, за допомогою двох посередників – «Дельта-технолоджи» та «Оіл рівер», продала це зерно АФ. Під час «передач», зерно 3 і 4 сортів перетворилося на 2 сорт і подорожчало на 1,1 млн. грн.

Нагадаємо, компанія «Оіл рівер» пов’язана з групою народного депутата від Партії регіонів Юрієм Іванющенко.