Президентські горілчаники купили пляшки у кіпрських харків’ян Юри Єнакіївського
18.07.2012   //  

ДП «Житомирський лікеро-горілчаний завод» Державного управління справами 9 липня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Малинівський склозавод» на постачання 1 мільйона пляшок на суму 1,83 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Вартість однієї півлітрової пляшки склала 1,83 грн.

ТОВ «Малинівський склозавод» (смт.Малинівка, Чугуївський р-н, Харківська обл.) вперше виграло державний тендер. В 2005 році власниками компанії були ПАТ «Олімп» донецького нардепа Павла Климця (Партія регіонів) та ЗАТ «Інвестиційні технології», які мали по 50% статутного капіталу. В серпні 2008 року компанія Климця вийшла з складу засновників і зараз власниками «Малинівського склозаводу» є кіпрські офшори «Cipromax limited», «Tayvest limited», «Т.І.С. (Тренд Інвестмент Системс)», голландська фірма «Clarensteijn b.v.» та українське ТОВ «Нові інвестиційні технології», яке контролюється Віктором Пономаренко та вищезгаданим «Т.І.С» (Кіпр).

Компанія «Т.І.С.» фігурує як засновник також в ТОВ «Екогран», ТОВ «Ековуденерго», ТОВ «Українська торгівельна компанія», ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Альтаір інвест».

В компанії «Екогран» і «Ековуденерго» співзасновником разом з кіпрською фірмою «Т.І.С.» є ТОВ «Лісовий альянс», засноване вищезгаданими «Новими інвестиційними технологіями» та австрійською компанією «Уеллмайнд інвест гмбг». Австрійська фірма, а також вищезгаданий Віктор Пономаренко фігурують в ланцюжках засновників компаній, до яких причетна група народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

В тому числі Пономаренко відомий як співвласник компанії ТОВ «Аграрний маркетинговий центр», яка бере участь в будівництві гуртових базарів по всій Україні в рамках проекту Міністерства агрополітики, очолюваного Миколою Присяжнюком. «Уеллмайнд інвест гмбх» було співзасновником ТОВ «Монолітінвест» разом з Оленою Ставицькою та особисто Присяжнюком, який раніше мав спільний бізнес з Іванющенко.

В ТОВ «Українська торгівельна компанія» разом з «Т.І.С.» і «Уеллмайнд інвест гмбг» до складу засновників входять ТОВ «Капітал інвест» братів Буряків («Брокбізнесбанк») і ТОВ «Променерго АГ» Вікторії Лушнікової, дружини Ігоря Лушнікова, якого називають близьким до голови парламентської фракції Блоку Литвина Ігоря Шарова.