Дубневичі заробили ще 5 мільйонів на «патентованих» анкерах
17.07.2012   //  

ПАТ «Коростенський завод залізобетонних шпал» 9 липня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Корпорація КРТ» на придбання 60 тис закладних анкерів АЗ-2К на суму 5,25 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Вартість одного анкеру АЗ-2К склала 87,42 грн. Єдиним конкурентом було ТОВ «НВП «Інтертерм». Ця компанія зі статутним капіталом 18,5 тис грн. зареєстрована на Михайла Манька та Ігоря Каїнського на вулиці Б.Хмельницького в селі Зубри Пустомитівського району Львівської області, де також знаходиться «Корпорація КРТ».

Засновником ТОВ «Корпорація КРТ» є ТОВ «Агропромислове підприємство «Львівське». Засновниками цієї фірми є брати Богдан та Ярослав Дубневичі, партнери колишнього директора «Укрзалізниці» Михайла Костюка, який з кінця 2011 року очолює Львівську облдержадміністрацію. За попередніми даними брати планують балотуватись до Верховної Ради по мажоритарним округам у Львівській області.

На початку 2000-х років Ярослав Дубневич разом з Михайлом Костюком зареєстрував патент на винахід закладного анкеру. Власником патенту визначено «Колійні Ремонтні Технології». Ще один з патентів було зареєстровано на Дубневича, Костюка та нині покійного міністра транспорту Георгія Кирпу.

Після призначення Костюка головою «Укрзалізниці» фірма Дубневичів протягом 2009 року виграла низку тендерів залізниці на суму 1,37 млрд грн. В 2010 році компанія отримала підряди щонайменше на 900 млн грн. Після звільнення Костюка з «Укрзалізниці» на початку 2011 року компанія Дубневичів не виграла жодного суттєвого тендеру залізниці, поки Костюка не призначили губернатором Львівщини в грудні 2011 року. З того часу «Корпорація КРТ» отримала залізничні підряди на 241,62 млн грн.

23 березня прес-служба Львівської прокуратури повідомила про перевірку звернення народних депутатів щодо можливого суміщення посад головою Львівської обласної адміністрації Михайлом Костюком і фактів отримання доходу головою ОДА в комерційній структурі. Зокрема, предметом прокурорської перевірки є достовірність поданих відомостей щодо наявності патентів, які є результатом творчої діяльності. За даними львівських ЗМІ, компанії Дубневичів причетні до діяльності конвертацій них центрів.