Школярам купили надкоштовний цукор у місцевого «схемника»
05.07.2012   //  

Управління освіти та науки Одеської міськради 21 червня за результатами тендеру уклало низку угод з одеськими компаніями на придбання цукру на суму 984 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано 111 тон цукру для закладів освіти Київського, Приморського, Малиновського та

Суворовського районів, а також СДНЗ № 113, 141, 235,  248, дитячого будинку №9, КДНЗ «Перлинка», ОНВК №275, школи-інтернату №1.

Цукор від ПП «Олімпія Сервіс» коштує 8,90 грн./кг, у ТОВ «Біт-Юг» – 8,88 грн./кг. В тендері також намагалось взяти участь вінницьке ПП «Картес», яке пропонувало цукор по 7,20 грн./кг. Однак дешевша на чверть пропозиція була відхилена через відсутність інформації про наявність складських приміщень в Одесі.

За даними начальника Головного управління економіки Одеської ОДА Олега Муратова, станом на 17 червня в Одеській області були найнижчі ціни на цукор по всій Україні. В Києві цукор можна придбати по 7 грн./кг.

ПП «Олімпія Сервіс» засновано Володимиром Максимовим та Миколою Макаренко.

Засновниками «Біт-Юг» є Ольга Костюкович та Геннадій Горностаєв, який в 2009 році очолював комунальне підприємство «Харчування» і був звільнений після оприлюднення в міськвиконкомі результатів перевірки. В тому числі Горностаєву було інкриміновано збиткове здавання в оренду комунальних складів, високу зарплату (4 тис грн. + 50% за ініціативність), роздуті штати підприємства, закупівлю продуктів за завищеними цінами.