Клюєв. O sole mio!
05.07.2012   //  

Люблю Клюєва. Часами навіть захоплююсь. Вчорашній день – це взагалі пісня-пісень. Оце вчора Рада прийняла пучок корупційних законів. Усі про них знають: мільярди на вугілля, мільярди від китайців, мільйони для Каськіва і т.д.

Про Клюєва – майже ніхто. Талант. Суть: Верховна Рада зменшила ціну «сонячної електроенергії».  А найбільшим продавцем цього добра є секретар РНБО. Рятує екологію, вимиваючи державні кошти.

Таким він і залишиться. Бо Рада зменшила ціну не для всіх, а тільки для тих, хто збудує сонячну електростанцію після 2012 року. «Тариф для Клюєва» залишиться.

Пояснити такий крок парламенту логічно не зможе жоден провладний депутат. Фраза «нам альтернативної енергії вже вистачає» – не працює. Бо тим же законом Рада дала зелене світло електроенергії з біогазу.

Але, ясна річ, логіка є. Тільки «армійська»: спочатку їмо твоє, а потім кожен своє. Бо, побачивши, які гроші Україна відвалює за «екологічний струм», народ, як то кажуть «ламанувся із-за бугра». Тільки – фіг. Мало того. Ніхто ж не дасть гарантії, що, як почнеш будувати електростанцію – то Рада не вріже тариф ще раз. А електростанцію швидко не збудуєш. Це «кращим людям міста» – і землю в пришвидшеному режимі, і всілякі приємнощі від держбюджету. А залітним бізнесменам – закон.

І головне – все  чисто, «згідно з чинним законодавством», в білих рукавичках. Бізнесмени не пікнуть, а пересічні українці – навіть не вчитаються. Красиво. Одна тільки дурна думка гнітить голову: «Краса потребує жертв»…

 Блог від: Олексій Шалайський