У держави знайшлось 27 мільйонів на житло для охоронців Януковича
26.06.2012   //  

Управління державної охорони України 19 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «ДБК-Партнер» на придбання квартир в Києві площею не менше 3350 м2. Вартість угоди склала 26,99 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Адреси та кількість придбаних квартир не повідомляються. Середня вартість придбаного житла становить близько $1 тис за квадратний метр. Закупівля здійсненя коштом державного бюджету.

Головні завдання УДО спрямовані на забезпечення безпеки президента України, вищих посадових осіб держави, а також на охорону адміністративних будівель та об`єктів органів державної влади України. У сфері відповідальності УДО – охорона глав іноземних держав, парламентів та урядів і членів їхніх сімей, керівників міжнародних організацій, які прибувають в Україну чи перебувають на її території.

В лютому 2012 року УДО очолив колишній працівник СБУ і Служби зовнішньої розвідки Сергій Кулик, уродженець Костянтинівки Донецької області.

В травні 2012 уряд розпочав реалізацію програми «Доступне житло». Протягом місяця іпотечні кредити по цій програмі змогли отримати лише 40 сімей по всій Україні.