Університет хамовитого «регіонала» протизаконним чином злив вже чверть мільярда власному ДП
30.05.2012   //  

Національний університет Державної податкової служби України 25 травня за результатами тендерів уклав угоди з держпідприємством «Підприємство з реконструкції та будівництва майнового комплексу НУДПСУ» на реконструкцію гуртожитків на суму 19,76 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

До кінця 2012 року потрібно за 13,99 млн грн. відремонтувати гуртожиток факультету податкової міліції (місто Ірпінь, вулиця Садова, 90) і за 5,77 млн грн. гуртожиток №1 по вул. Садова, 86а.

З серпня 2011 року це держпідприємство отримало підряди університету на будівельні роботи на загальну суму 285,14 млн грн.

«Підприємство з реконструкції та будівництва майнового комплексу НУДПСУ» засновано самим університетом ДПС. Таким чином переможець торгів є пов’язаною особою з організатором тендеру, що заборонено законом «Про здійснення державних закупівель».

Єдиним конкурентом на тендері було ПАТ «Київське спеціалізоване ремонтно-будівельне товариство», основними акціонерами якого є Олександр Володимирович Мельник та Максим Петрович Мельник. Максим Мельник є сином керівника університету ДПС народного депутата від Партії регіонів Петра Мельника, який відомий нападом на нардепа Ірину Геращенко на виборчій дільниці в Обухові під час місцевих виборів в цьому місті в березні 2012 року.

Нагадаємо, університет ДПС регулярно обирає переможцем своїх тендерів ТОВ «Міжрегіональна фінансово-юридична академія», яке засновано Максимом Мельником.