«Конярство України» не знайшло в Україні добрив ні в кого, окрім улюбленого партнера
21.05.2012   //  

ДП «Конярство України» 11 травня уклало низку угод з ТОВ «Агрофармахім» на придбання мінеральних добрив, агрохімічної продукції, насіння соняшнику на загальну суму 11,20 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Всі торги проведено за неконкурентною процедурою «в одного учасника», оскільки закупівлі проведено через Запорізьку товарну біржу. Товари призначено для поставки «Дніпропетровському кінному заводу №65», який в серпні 2011 року було приєднано до ДП «Конярство України».

«Вивчення ринку регіону свідчить про наявність пропозицій на реалізацію добрив мінеральних хімічних, посадкових культур в основному за готівковий розрахунок, дрібними партіями та за попередньою оплатою. Враховуючи позитивний досвід співпраці за Договором про спільний обробіток зомельної  ділянки з ТОВ «Агрофармахім», значні високі результати  при отриманні врожаю після використання мінеральних добрив, відсутність коштів (до нового врожаю) на закупівлю, що унеможливлює закупівлю на умовах попередньої оплати […] було прийнято рішення про закупівлю на Запорізькій товарній біржі шляхом застосування процедури закупівлі у одного учасника», – йдеться в обґрунтуванні.

Вартість окремих товарних позицій в конкурсній документації не повідомляється.

Власником ТОВ «Агрофармахім» є бізнесмен Андрій Мілованов, власник кількох птахофабрик та комбікормових заводів, відомий як керівник Дніпропетровської федерації кінного спорту, видавець журналу «Коні України».

Державне підприємство «Конярство України» було створене в 2010 році, до нього ввійшли 12 кінних заводів, два іподроми, три племоб’єднання. Ці підприємства мають значні площі не розпайованої землі сільськогосподарського призначення. Генеральним партнером «Конярства України» стала фірма «Агрофарм», яка за свої інвестиції має 80% частку в угодах про спільну обробку землі з держпідприємством.