Протокольні фуршети Литвина коштуватимуть 1,3 мільйона
26.04.2012   //  

Управління справами Верховної Ради України 19 квітня уклало угоду з ДП «Їдальня Управління справами Апарату Верховної Ради України» на послуги з обслуговування представницьких заходів та офіційних прийомів за участю Голови Верховної Ради  згідно з орієнтованим планом міжнародних обмінів Верховної Ради на 2012р. та розпоряджень керівництва Верховної Ради. Вартість угоди склала 1,31 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», що пояснюється «повною відповідністю та пристосованістю» парламентського підприємства для обслуговування протокольних парламентських та урядових заходів.

«За матеріально-технічними показниками Їдальня має можливість обслуговувати протокольні заходи міжнародного рівня, що проходять у Верховній Раді України (засідання ОБСЄ, ПАЧЕС, Міжпарламентських комісій із співробітництва ВРУ з іншими державами, парламентських слухань, офіційних візитів представників зарубіжних країн і т.і.). Споруди, в яких розміщуються складські та виробничі приміщення підприємства, територіально розташовані на режимній території, що забезпечує відповідний контроль за діяльністю підприємства і унеможливлює доступ сторонніх осіб, в тому числі під час проведення заходів», – йдеться в обґрунтуванні.

Нагадаємо, раніше «Видавництво «Наукова думка» НАН України» замовило друк двох книжок Володимира Литвина «Історія України» та «Україна у війнах і революціях XX ст.» коштом державного бюджету.