«Бориспіль» позичив ще $80 мільйонів аби розрахуватись з турками за термінал «D»
26.04.2012   //  

ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» 19 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» на відкриття трьох кредитних ліній з лімітом $80 млн. (30, 40 та 10 млн доларів) під 12% річних. Вартість обслуговування кредитів складе $36,00 млн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

На тендер подавали заявки також «Укрсоцбанк» – 12%, «Український інноваційний банк» – 12%, російський «ВТБ банк» – 12,74% та «Перший український міжнародний банк» Ріната Ахметова – 17%. Однак заявки «Укрсобанка» та «Українського інноваційного банку», які коштували так само як і «Укрексімбанку» були відхилені через відсутність підтверджуючих документів про виконання аналогічних послуг.

Кредитні кошти отримано для погашення боргу перед турецькою компанією Dogus Insaat ve Ticaret A.S. (Догуш Іншаат ве Тіджарет Аноним Шіркеті) за будівництво будівництво нового термінального комплексу «D». В січні з цією ж метою «Бориспіль» вже взяв в борг $50 млн у «Укргазбанку».

Нагадаємо, турецький консорціум Dogus Insaat ve Ticaret A.S. – Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S.  – YDA Insaat Sanayi  ve Ticaret A.S. Joint Venture почав будівництво терміналу «D» в «Борисполі» в 2008 році. Вартість контракту склала $377 млн. З них $167 млн мало бути профінансовано японською кредитною лінією, ще $210 млн – за рахунок власних коштів «Борисполя».

Термінал «D» повинен запрацювати під викриття Євро-2012. Потім до нього мають перевести всі регулярні рейси з терміналу «В», який за словами гендиректора аеропорту Антона Волова взагалі перестане існувати як термінал.