Заради хетчбеків від Васадзе для інвалідів з тендеру викинули в значно дешевші Daewoo Matiz від узбеків
25.04.2012   //  

Міністерство соціальної політики АР Крим 20 квітня уклало угоду з ПАТ «Запорізький автомобілебудівний завод» на придбання 33 легкових автомобілів за 1,87 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Автомобілі, марка яких не повідомляється, придбано по 56,5 тис грн. за штуку (без ПДВ) для подальшої видачі громадянам з числа військовослужбовців та осіб вільнонайманого составу, яки визнані інвалідами. «ЗАЗ» народного депутата Таріела Васадзе виробляє автомобілі ДЕУ Сенс і Ланос для інвалідів.

ТОВ «Нур-авто Крим», власниками якого є представники узбецького виробника авто «УзДЕУ», пропонувало партію автомобілів в півтора рази дешевше – за 1,35 млн грн. Однак дешевша пропозиція була відхилена, оскільки запропонований узбеками автомобіль Daewoo Matiz має кузов Хетчбек, а технічними вимогами замовника встановлено Седан. Також узбеки не підтвердили відповідність пасивній безпеці автомобіля при консофронтальному ударі Правилам ЕЄК ООН 94-01, наявність елементів пасивної безпеки, оцинкованого кузову, антикорозійної стійкості не менш 6 років. Довідка про виконання аналогічних договорів за останні 3 роки, надана учасником у складі пропозиції, не містить інформацію про  назви, адреси установи, предмета закупівлі, строків виконання договорів учасником в складі пропозиції.

Також була дешевша на 40 тис грн. пропозиція від ТОВ «Харківська автомобільна торгівельна компанія», яке запропонувало Geely MR 7151A (СК-2). Ця заявка відхилена тому, що гарантійний термін заводу-виробника становить 12 місяців або 30 тис. км., що не відповідає технічним вимогам замовника, відсутній оцинкований кузов,  документально не підтверджено відповідність пасивній безпеці автомобіля при консофронтальному ударі Правилам ЕЄК ООН 94-01, наявність елементів пасивної безпеки, антикорозійної стійкості не менш 6 років.