Залізниця заплатить чверть мільярда доларів за кредити у розмірі $425 млн
24.04.2012   //  

ДТГО «Львівська залізниця» 18 квітня за результатами тендеру уклало угоду з «Морган Стенлі енд Ко. Інтернешнл ПЛС» на послуги з організації та залучення запозичення у розмірі $75 млн. на пять років з дня отримання кредитних коштів. Вартість угоди склала $44,99 млн або 359,26 млн грн. по курсу НБУ без ПДВ. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В тендері брали участь п’ять компаній, однак до оцінки були допущені лише лондонські «Морган Стенлі» та «Барклайс Капитал». Було відхилено всі пропозиції, що були дешевшими від переможця тендера – ДП «Державна інвестиційна компанія» (301 млн грн.), лондонське «UBS Limited» ($43 млн) та російське ЗАО «Королевский банк Шотландии» ($9,7 млн). Підстави відхилення тут.

Нагадаємо, за аналогічним сценарієм раніше провели аналогічні тендери Донецька та Одеська залізниці, які також обрали «Морган Стенлі» організатором кредитів на суму $225 млн та $125 млн відповідно. Тоді також було відхилено дешевші заявки українського держпідприємства, російського банку та британської установи.

З врахуванням цієї закупівлі, регіональні залізниці обрали «Морган Стенлі» організатором кредитів на загальну суму $425 млн. Вартість обслуговування цих кредитів протягом п’яти років складе $254,96 млн.